Бившата директорка на 12-то Основно училище остава в ареста
Бившата директорка на 12-то Основно училище остава в ареста / DarikNews.bg, Гергана Пейчева

Районен съд Стара Загора остави в ареста бившата директорка на 12-то ОУ и бившият учител по физическо възпитание.

На Валя Монева и Евгений Иванов бе наложена най-тежката мярка „Задържане под стража". Те са обвинени в длъжностно присвояване на повече от 7 000 лева за фиктивни ремонти. Според прокурора по делото има доказателства за извършено тежко умишлено престъпление и съществува опасност двамата да се укрият, да извършат нови престъпления или да повлияят на свидетелите.

В средата на месец юли шефката на старозагорското училище и преподавателят по физкултура бяха привлечени като обвиняеми за длъжностно присвояване и Районният съд постанови временното им отстраняване от длъжност. „В хода на разследването по наблюдаваното от РП-Стара Загора досъдебно производство ...е установено, че лицата...., в периода м.Април 2009г. - м.Август 2009г., в съучастие помежду си, в качеството си на длъжностни лица, в условията на продължавано престъпление са присвоили чужди пари- собственост на Община гр.Стара Загора, като за улесняване на длъжностните присвоявания са били извършени и документни престъпления".

Решението на Районния съд може да бъде обжалвано в тридневен срок. Делото в Окръжния съд е насрочено за 8 септември от 10 часа.