„Надмощие на духа в Девин
„Надмощие на духа в Девин / снимки: Рада Петкова, БНТ

От днес до понеделник за четвърта поредна година в град Девин се провежда фестивал на хората с увреждания. Името на фестивала е „Надмощие на духа". Водещи са журналистите от Българската национална телевизия Надя Обретенова и Драгомир Драганов.

Фестивалът е с международно участие и има конкурсен характер. Участниците се оценяват от жури. Номинираните изпълнители ще участват в концерт, който ще се проведе в зала „България" в София на 3 декември 2010 г. и който е посветен на Международния ден на хората с увреждания.

Участниците на фестивала в Девин ще бъдат разделени в две възрастови категории - от 5 до 14 г. и от 15 до 35 г. Конкурсната вечер ще бъде в събота от 19.30 ч. Около 40 участници от България, Русия и Италия ще покажат своите таланти пред жури в състав: проф. Цветан Атанасов - декан на НМА „Проф. Панчо Владигеров", Петя  Ненова - сътрудник към представителството на Европейската комисия в България, Кристина  Александрова - PR на фондация „Старт", Деси  Маркова - репортер в новините на БНТ, певицата Мими  Иванова, бизнес дамата Лили  Червеняков, Здравко Василев - кмет на община Девин.

Фестивалът се организира с подкрепата на Италианския културен институт и Дома на Москва в София. Организатори са фондация „Старт", БНТ, община Девин, Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров", Министерствата на културата и на труда и социалната политика, както и представителството  на Европейската комисия в България.

Надмощие на духа" в Девин
netinfo