Акция Дупетата вдигнала продажбите на САФ Магелан
Акция Дупетата вдигнала продажбите на САФ Магелан / снимка: Sofia Photo Agency

Чуждестранните инвеститори, които са акционери в САФ Магелан АД, се интересуват от развръзката по казуса "Дупетата", който оказа административен натиск върху дружеството.

Холандски и швейцарски акционери дори смятат да проучат въпроса на място, като пристигнат в България, каза за DarikFinance.bg изпълнителният директор Георги Костадинов, който е и мажоритарен собственик на дружеството с 62% от капитала му.

Според Костадинов специализираните операции и най-вече тази с кодово име "Дупетата" са повлияли благоприятно на продажбите. "В момента продаваме с около 15% повече, а акцията в Пазарджик, при която бе задържана наша стока, бе причина да не излезем на очаквана печалба от 2 млн. лв. за шестмесечието", допълва Костадинов.

Вчера той изпрати отворено писмо до медиите, в което предположи, че натискът върху компанията му е причинен от опитите за налагане на стандарта "Стара планина" в хранително-вкусовата индустрия, а днес в поредно публично становище нарича невярно изказване на земеделския министър Мирослав Найденов, в което той твърди, че дружество от структурата на САФ е пакетирало колбаси, като по този начин е удължавало срока им на годност. 

Цялото интервю четете в DarikFinance.bg