Времето през септември
Времето през септември / Dariknews.bg

През месец септември тази година се очаква средната месечна температура да бъде близка до нормалната, а валежите - около и над нормата. Това съобщават за Дарик от Шуменската хидрометеорологична обсерватория. Най-високите температури  ще са между 28 и 33˚С, а най-ниските между 4 и 9˚С, в началото на третото десетдневие.

Месецът ще започне с по-хладно и ветровито време. Впоследствие ще настъпи бавно затопляне. Отново захлаждане и валежи се очакват около 5-6 септември. В края на първото и през повечето дни от второто десетдневие атмосферата  ще е по-устойчива. По-голяма е вероятността за сухо и по-топло време. Вероятност за временно понижение на температурата и валеж има около 12-ти.

 През  последните дни от второто и първата  половина от третото десетдневие  атмосферата ще е динамична. Има  повишена вероятност за превалявания и температурни колебания. Отново стабилизиране се очаква през последните 4-5 дни от месеца. 

Продължителността на деня през месец септември намалява от 13 часа и 12 минути на 1-ви, до 11 часа и 49 минути в края на месеца. Началото на есента е на 23-ти септември, когато Слънцето влиза в знака Везни в 6 часа и 10 минути. Луната на 8 септември е във фаза новолуние, а на 23 семтември - пълнолуние.