Момче загина след катастрофа край Бургас
Момче загина след катастрофа край Бургас / снимка: Sofia Photo Agency
Момче загина след катастрофа край Бургас
32013
Момче загина след катастрофа край Бургас
  • Момче загина след катастрофа край Бургас

16-годишно момче от София загина в тежка катастрофа на пътя София - Бургас. Майка му, 14-годишната му сестра и водачът на автомобила - кубинска гражданка, са настанени с опасност за живота в бургаската болница.

 Катастрофата е станала на 300 метра източно от карнобатското село Венец.

Лекият автомобил „Фолксваген пасат", със софийска регистрация, в който са се придвижвали пострадалите, е бил управляван от 46-годишна кубинска гражданка, живееща във Франция.

Шофьорката е предприела неправилно изпреварване, при наличие на забранителна пътна маркировка и знак В-24 забранено изпреварване. При маневрата кубинската гражданка изгубва контрол над автомобила и катастрофира, блъскайки се челно в крайпътно дърво.

От удара на място е загинал 16-годишно момче от София, което е пътувало на задната седалка на колата. С опасност за живота и множество травми на вътрешните органи са 14-годишната му сестра, която също е пътувала на задната седалка, и майката на загиналото момче - 43-годишна жена от София. 46-годишната водачка на автомобила е с травми в гърдите, също с опасност за живота. Тримата са настанени в отделението по реанимация на Бургаската многопрофилна болница.