Продължава подписката за ремонт на “Лозенка”
Продължава подписката за ремонт на “Лозенка” / снимка: Dariknews.bg

500 плевенчани са подкрепили до момента организираната от ВМРО-БНД Плевен и Движение „Достойни за България" подписка с искане за ремонт на улица "Лозенка" в жк "Сторгозия". Инициативата започна на 10 август, тя е предизвикана от трагичното състояние на улицата след зимата и поройните дъждове.

По "Лозенка" липсват павета, има оформили се дупки с голям диаметър и дълбочина. Тази пътна артерия е втора по значение за трафика към един от двата най-големи квартала в Плевен - „Сторгозия". "Лозенка" облекчава трафика в жилищния квартал и същевременно съкращава времето за част от населението за пристигане до дадена част от града.

Искането за ремонт на улицата ще бъде внесено на септемврийската сесия на Общински съвет Плевен от общинския съветник и председател на Движение „Достойни за България" Красимир Златев. То ще бъде придружено и от събраните подписи. Поради големия интерес на обществото в Плевен, подписката продължава.

На предстоящата сесия воеводите и Движение „Достойни за България" ще призоват общинските съветници, независимо от тяхната политическа принадлежност, да подкрепят предложението. То ще спомогне за развитието на инфраструктурата на Плевен и ще облекчи живота на голяма част от хората, са категорични организаторите.