Камен Калев: Летисия Каста на остров Болшевик беше мечта
Камен Калев: Летисия Каста на остров Болшевик беше мечта / БГНЕС
Камен Калев: Летисия Каста на остров Болшевик беше мечта
31896
Камен Калев: Летисия Каста на остров Болшевик беше мечта
  • Камен Калев: Летисия Каста на остров Болшевик беше мечта

До преди четири години идеята да снимам с Летисия Каста в Бургас звучеше абсурдно, като невъзможна мечта. От снощи тя е  тук.

Това каза днес на пресконференция в Бургас режисьорът на „Източни пиеси” Камен Калев. В продължение на четири седмици той и екипът му  ще снимат на остров Св.Анастасия основни кадри от новия му филм с работно заглавие „Островът”

Калев сподели, че е наблюдавал в продължение на години работата на Летисия Каста. ”Тя е страхотен професионалист и прие участие заради първия ми филм и заради самия мен”, допълни с усмивка режисьорът.

Калев каза за Дарик, че след успеха на „Източни пиеси”  е нормално да има притеснения, заради големите очаквания към втория му проект.

„Още в Кан след първата прожекция излезе един човек и ми каза „сега започва трудното”. Дано останем адекватни към разказа и да работим извън притесненията”, допълни той.

Актьорът  Туре Линдхарт е избран за главната мъжка роля след дълго издирване на подходящия персонаж. Известният като „човек  с 1000 лица” датчанин  ще се превъплати в любимия на Летисия Каста в една история за необикновена любов.

В актьорския състав е и Руси Чанев, който режисьорът определи като баща и изключително важно звено за продукцията. В „Островът” ще участват още Любен Дилов –син и Бойка Велкова, която също е предпочетена лично от Калев.

Теренът за снимките не е избран случайно. Бившият остров Болшевик е бил любимо място на бургаския режисьор в детските му и младежки години.

Очаква се филмът да бъде завършен през април следващата година.