Дочев: Доста тъжна работа, целите ни са по-високи от качествата ни
Дочев: Доста тъжна работа, целите ни са по-високи от качествата ни / снимка: Sofia Photo Agency
Старши треньорът на ЦСКА Павел Дочев определи случващото се при „армейците” като „доста тъжна работа” след равенството 2:2 срещу Видима Раковски.

„Нашата игра е разочароваща, имахме 2 пъти възможност да поведем, не сме в състояние да контролираме играта, това е необяснимо, действително доста тъжна работа. Имаме много персонални проблеми, трябваше да направя три смени поради контузии. Играят хора, които изобщо не са здрави, но играят и не можаха да ни помогнат. В момента в ЦСКА всичко, което не трябва да се случва, се случва”, каза Дочев.

„Работя от сутрин до вечер и мисля, как всичко да стане по-добре, разочароващо е, много е тъжна цялата тази работа. Нито феновете, нито никой не го заслужава това. Нещата трябва да се променят. Публиката могат да скандират оставка, аз се опитвам да давам най-доброто, феновете са разочаровани, жалко е”, допълни Дочев.

„Неумението н ида се възползваме от това да вкараме втори гол и да успокоим играта, просто отборът е много несигурен в момента. Тази несигурност идва не само от главата, но и от физическата подготовка. Греори, Тиеро и Еспозито не са в състояние и по 30 минути да играят. Всичко се случва наопаки, имаме и контузии. Разочарованието е доста голямо. Чака ни много работа. На колегата желая всичко най-хубаво”, сподели треньорът.

„Когато е война, последен напуска капитана или водещия човек, както се казва. Ще бъде грешка според мен, аз да напусна кораба или фронта. Аз съм дошъл да променя нещо тук. Единственото, за което мисля е как да излезем от тази криза. Върви първенството, а аз всеки път трябва да играя с нов състав. Това е една болест в отбора. По принцип футболистите, които сме взели не са във форма, за да дърпат отбора напред”, добави Дочев.

„През последните три мача пусках Митко Илиев, ако ми кажете, че той играе по-добре от Руи Мигел. Пък и Мигел тренираше много добре, другата алтернатива е Саидходжа. Днес пак не се получи. Другия мач ще стоя пак коя е по-малката злина, за да пусна него. В такава трудна ситуация се опитвам да залагам и на по-опитните.”

„Аз съм в едно търсене в момента на нещо по-добро. Като дойдох в ЦСКА казах, че не познавам българския футбол и нивото на българските играчи, затова трябваше да се доверя за привличането на новите футболисти. Не мисля, че съм маша на някой за нещо. При нас се разминават целите и качества. Ако мислите, че аз съм основната причина отборът да не върви, аз съм готов да си тръгна. Моят живот в Германия е много по-добър, отколкото тук, аз не съм зависим от това тук. Аз съм независим. Причините са много, причините не са от две седмици, от години тук е работено лошо. От месеци и от години е работено лошо. И манталитет, и професионализъм, и условия…факт е, че в ЦСКА е работено непрофесионално”, завърши Дочев.