Асфалтират пътищата в община Венец с 11 млн. лв.
Асфалтират пътищата в община Венец с 11 млн. лв. / снимка: Дарик-Шумен

Чрез реализацията на два проекта на обща стойност 11 000 000 лв. ще бъдат преасфалтирани пътищата от четвъртокласната мрежа в община Венец. Това съобщиха по-рано днес в село Изгрев премиерът Бойко Борисов и кметът на село Венец Нехрибан Ахмедова.

Може да изградим цялата четвъртокласна пътна мрежа, нещо, което не се е случвало от 20 години, подчерта Ахмедова. По думите й, ремонтните дейности ще обхванат общо 25 километра пътища, а реализацията на проектите ще започне най-вероятно през проелтта на 2011 г. Според думите на Ахмедова общинската администрация в момента подготвя документите за авансово плащане по проектите, като процедурата продължава около 3 месеца. От европейски пари има възможност да се отпуснат средства и за другата пътна мрежа, но първо трябва да се прехвърли водопроводната и канализационна мрежа под тротоарите в населените места в общината, стана ясно още от думите на Бойко Борисов.

В село Изгрев Борисов и Ахмедова откриха новопостроена ритуална зала. Тя е изградена за 90 дни и е струвала 360 000 лв. Многофункционалната зала има два входа, санитарни възли и кухня, застроената площ е 584 кв. м. Парите за строежа са осигурени от бюджета на община Венец, допълни Ахмедова.