Варна се сдобива със своя Венера
Варна се сдобива със своя Венера / Планекс

„Венера от Варна” се нарича новата пластика, която ще краси центъра на Варна. Церемонията по официалното й откриване е в 11.00 часа.
Красивата скулптура е дарение за празника на град Варна от Планекс Холдинг по повод 20-годишнината от основаването на строителната компания.

“За 20 години Планекс построи много сгради във Варна. Винаги сме се старали да строим качествено и модерно, да правим града по-красив” -  споделя Пламен Андреев, управител и съсобственик на Планекс Холдинг, който се надява варненци да приемат пластиката на Венера като израз на добрата воля, духовна потребност и обществена отговорност  на компанията, както и като желание за подобряване на градската среда.

Дарението ще бъде прието от кмета на Варна Кирил Йорданов. На церемонията ще присъстват общественици, приятели и служители на фирмата и много варненци.
Пластиката „Венера от Варна” е изработена от цял блок тасоски мрамор и е дело на скулптора Веселин Костадинов. Тя вече е разположена в центъра на града, срещу хотел „Черно море”.

Това не е първата подобна инициатива на фирмата, припомнят от Планекс. Фонтанът с делфините пред църквата „Св. Никола” на бул. „Княз Борис І” също е дарение от холдинга за варненци. За съжаление от доста време фонтанът е боядисан с блажна боя – дело на неизвестни хулигани.