Пожарите в Русия влияят на търсенето на ваканционни имоти у нас?
Пожарите в Русия влияят на търсенето на ваканционни имоти у нас? / снимка, архив: Sofia Photo Agency

Пожарите в Русия се отразяват на българския пазар на ваканционни имоти, сочат данни на една от големите инвестиционни компании, които работят край морето. Според нея московчани правят повече огледи, докато са на почивка у нас. Част от купувачите са изявили желание да изповядат сделките по-бързо и веднага да влязат във владение на имотите си. Понякога се налага изповядване на 5-6 продажби на ден, съобщава инвестиционната компания, цитирана от БТА.

През последната година 83 на сто от рускоговорящите купувачи на апартаменти край морето са били жители на Москва, посочват от инвестиционната компания.

По данни на компанията средният бюджет, с който жителите на руската столица купуват имот у нас, е 50 000 евро. Независимо от голямото предлагане на нива до 500 евро за кв. метър, те предпочитат да платят за имот на първа линия с поне минимален обем от допълнителни съоръжения като басейн, детски кът и спортни площадки. За около 20 на сто ключово е и наличието на СПА център, се посочва в съобщението.

Оферти на имоти по морето можете да намерите в imoti.info.