Петър Байкушев подаде оставка от Пирин
Петър Байкушев подаде оставка от Пирин / Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Един от основните акционери в ПФК "Пирин" - Благоевград - Петър Байкушев, е подал оставка днес. Рокадите в ръководния състав на футболното дружество продължават. Акционерите от така наречената групировка Г-15, към която се числи Петър Байкушев, е подкрепила решението му, съобщи по-рано днес информационната агенция "Агенция". В знак на солидарност към приближения му общински съветник Васил Миладинов, който бе изключен неотдавна от Управителния съвет, Байкушев е депозирал оставка и от Надзорния съвет на Пирин.

Като причина бизнесменът е посочил пълният разнобой и липсата на диалог с останалите членове на съвета. Байкушев не вижда никакъв смисъл да продължи работата си в Надзорния орган, след като останалите двама членове Николай Галчев и Георги Бижев не контактуват с него. Постъпката на Байкушев е по-скоро морален акт в знак на протест срещу неадекватните действия на бизнес групата на Галчев, коментират от Г-15. Решение за приемане на оставката на Байкушев може да вземе само Общото събрание на акционерите в Пирин.

Преди Байкушев, оставки подадоха последователно Малин Халачев, Росен Кацимерски, Христо Дундалов, Николай Галчев, Захари Хаджийски и Димитър Бояджиев. Част от тях не бяха приети, а други напуснаха по собствено желание. Не е изключено до края на месеца да има нови оставки и нови сътресения в клуба, прогнозират от "Дъбравска" 1.