Празникът  на Несебър в екоформат
Празникът на Несебър в екоформат / netinfo

 

"Аз обичам зелен Несебър” – е мотото под което тази година несебърлии ще отбележат празника си. По традиция той се чества на деня на Голяма Богорица -15 август. Тази година общината акцентира върху екологията, която е приоритетна политика за всички общински структури. Общественият акцент е  върху чистотата на природата, морето и плажовете. Целта на инициативата е отговорното отношение към природата да стане начин на мислене, действие и начин на живот, подчертават от общината.

 Поканите и плакатите за празника ще бъдат отпечатани върху рециклирана хартия, чашките за почерпка на гостите и жителите на Несебър ще бъдат направени от органично разлагаща се хартия, а доброволците, които ще вземат участие ще носят памучни тениски с логото „Зелен Несебър”.

За празничните събития са предвидени  шест сцени в града. Международното присъствие е от Полша-  духов оркестър и мажоретен състав от град Рибник ще се включат в проявите  на 15 август. За първи път община Несебър ще представи  и най-новия си собствен културен продукт - музикално-сценичен спектакъл, чиято премиера ще е на сцената на амфитеатъра. В пет „картини” ще бъдат представени моменти от историята на града, като идеята е този културен продукт да се превърне в жива визитна картичка на  Несебър.

По време на празника ще звучат само незабравими български хитове, като на живо ще свирят и  музикантите от „Сигнал”. По същото време на крайбрежния булевард участниците в тв шоуто „България търси талант” ще повдигнат адреналина и настроението на публиката максимално с оригиналната си хореография и композиции.

Друга приятна изненада, новост в големия ден, ще бъдат водещите, които ще разказват на български, руски, английски и немски език какво ще се случва на сцените на празнуващия полуостров. На Голяма Богородица пред погледите на своите съграждани и гостите на града, ще се представят ветроходните клубове с парад на ветрилата, в който ще покажат своите способности и умения в овладяване на вятъра.