Остава непроменена бедствената обстановка в Москва
Остава непроменена бедствената обстановка в Москва / Reuters
Остава непроменена бедствената обстановка в Москва
31811
Остава непроменена бедствената обстановка в Москва
  • Остава непроменена бедствената обстановка в Москва

Бедствената обстановка в Москва остава непроменена, съобщи за Дарик говорителят на посолството на България в руската столица Вера Шатилова. След като на 8 август служители от посолството бяха евакуирани и се завърнаха в България, днес нова група от 7 души напускат Русия. По думите на говорителя на посолството всички, които са поискали, са били евакуирани.

На въпрос дали посолството ни очаква през следващите дни да се наложи още хора да бъдат евакуирани, Шатилова отговори: „Всичко зависи от това как ще се развие обстановката. Ако се влоши, може и да има допълнителни желаещи да напуснат Москва. Към момента всички, които са поискали, са заминали".

Вера Шатилова съобщи още, че днес е имало две обаждания, но те са били по-скоро от информативен порядък - да се поинтересуват хората ако им се наложи да се евакуират или да напуснат столицата, дали посолството може да им окаже съдействие.

Говорителят на посолството ни в Москва заяви, че огнеборците, които България изпрати да помагат в гасенето на пожарите, работят усилено: „Посланикът поддържа връзка с тях, доколко аз знам те са доволни от условията, които им е предоставила руската страна. Работят усилено, оценяват ситуацията като сложна".

Вера Шатилова добави, че за следващите дни прогнозите са, че жегата ще продължи. „Относно димната завеса, никой не смее да даде никакви прогнози", категорична бе Шатилова.