Очакват се превалявания и гръмотевици
Очакват се превалявания и гръмотевици / cнимкa: Dariknews.bg, архив

Прогноза за 8 август, неделя

С преминаващ през страната атмосферен фронт през нощта на места из Централна и Източна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, отслабвайки до сутринта в източните райони. В предобедните часове ще има временно намаление на облачността и до слънчево, но по-късно през деня отново с краткотрайни превалявания и гръмотевици, вече по-активни в източната част от страната и Родопската област. Вятърът в повечето места ще бъде слаб от запад, по поречието на Дунав до умерен. Максимални температури между 28° и 33°, в София - около 28°.

Вятърът по планините става от северозапад и прониква малко по-хладен въздух. Облачността ще бъде променлива, по билата и върховете често значителна. Отново през деня ще превали и прегърми, като по-интензивни ще бъдат явленията в Родопската област. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м - около 17°.

По Черноморието ще настъпи временно увеличение на облачността и ще превали. Вятърът по крайбрежието ще бъде умерен от север. Ще настъпи слабо понижение на максималните температури, оставайки високи - около 30°. Твърде висока е температурата на морската вода 28-30°. Вълнението на морето ще остане 1-2 бала.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg