Сутрешният блок на Дарик на живо по БНТ от 9 август
Сутрешният блок на Дарик на живо по БНТ от 9 август / netinfo

Летният сутрешен блок "Витамин" на Дарик радио ще се предава на живо по Българската национална телевизия от понеделник, 9 август. За един час от 8 до 9 БНТ ще излъчва от студиото на Дарик. Водещ ще бъде Михаил Дюзев. 

"Камерите ще предават всичко на живо, програмата и стила на радиото няма да се променя, ще бъдем на гости в приятелска и естествена среда. Именно лятото е времето, в което искаме да разнообразим аудиторията с по-свеж поглед върху новините, събитията и теми на деня в компанията на утвърдените журналисти от радиото", съобщават от БНТ. 

Всеки делничен ден в студиото на "Витамин" ще бъдат поканени специални гости, както и ще бъдат представени запазените елементи на сутрешното шоу, което досега почитателите на предаването само са слушали по Дарик. От понеделник те ще могат и да видят познатите лица на радиото.  

"Витамин" на Дарик ще се излъчва по БНТ от 9 до 13 август и от 23 до 27 август. Първата седмица водещ ще бъде Михаил Дюзев, а от 23 август пред микрофона застава Драгомир Симеонов. "Гледам на това като на добронамерен промишлен шпионаж," пошегува се Драго. "Сега ще разберете какви са тайните ни. Ние двамата с Мишо вече почти десет години работим в Дарик, но имаме и опит в БНТ. Моето най-голямо притеснение е, че в средата на август ще трябва да внимавам как идвам", казва той.  Целият екип на Дарик е "превключил" на телевизионна вълна и се готви усилено за съвместния радио-телевизионен ефир, който стартира в понеделник. "С екипа, с репортерите, с които говоря, улавям, че всички имат по-различна настройка", обяснява Михаил Дюзев. "Тонрежисьорите ме разпитват - ще има ли гримьор, как ще изглеждаме ние?", разказва водещият. 

Първият гост в предаването „Витамин" на 9 август ще бъде Минчо Празников. Въпроси към него може да зададете като пишете на: mihail.duzev@gmail.com.