Италианската полиция залови имигранти в ТИР с българска регистрация
Италианската полиция залови имигранти в ТИР с българска регистрация / снимка: Reuters, архив

Служители на граничната и на финансовата полиция в пристанище Анкона откриха 39 незаконни имигранти в ТИР, който пристигна с ферибот на компанията „Анек лайнс" от Гърция, съобщава днес вестник „Кориере адриатико".

Групата се състояла от иракчани, иранци, афганистанци, палестинци и алжирци. Те са били укрити в специално изготвено за целта скривалище зад товара на камиона, който превозвал негодна за консумация риба за фирма в град Ровиго, Северна Италия. При вида и мириса на развалената риба полицаите се усъмнили и подложили хладилния камион на щателна проверка. Незаконните имигранти са били открити зад замаскирана преграда, издигната след първите четири реда каси, пълни с риба,отбелязва БТА.

Арестуван е водачът на камиона с българска регистрация, който е гръцки гражданин, а ТИР-ът и товарът са конфискувани. Заловените незаконни имигранти са предадени на капитана на ферибота, за да бъдат депортирани в страните, от които произхождат, се посочва в информацията. Липсват подробности за регистрацията на камиона и самоличността на неговия водач.