18 пожара са пламнали през юли в Смолянско
18 пожара са пламнали през юли в Смолянско / Dariknews.bg

През месец юли на територията на област Смолян са регистрирани 42 произшествия, от които 18 пожари, съобщиха от РУ „Пожарна безопасност и спасяване". Регистрирани са и 5 лъжливи повиквания. Осем от пожарите са със щети и десет-без щети. Един пожар е станал в заведение за обществено хранене, един-в цех на фабрика. Пламъците са опожарили две селскостопански постройки, пожар е възникнал и в моторно превозно средство.

Най-много пожари са възникнали на територията на Районно управление "Пожарна безопасност и спасяване" в Смолян - 17 броя. От пожарната предупреждават още, че през летния сезон е повишена опасността от възникване на пожари. Вследствие на високите температури, стопанската дейност и благоприятните условия за туризъм най-големи рискове съществуват в горския фонд и съседните на него имоти.

"Пожарна безопасност и спасяване" при ОД МВР Смолян призовават всички посетители на горите, работници, туристи, гъбари и други да спазват  правилата за пожарна безопасност и да бъдат бдителни. В случай на пожар да се използват спешните телефони 160 и 112.