ПУ запълни местата още на първо класиране
ПУ запълни местата още на първо класиране / dariknews.bg/ Архив

Всички 4 157 места държавна поръчка в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" са запълнени още на първо класиране, съобщиха от висшето училище. Те са класирани в акредитираните специалности на деветте факултета, както и за филиалите в Кърджали и Смолян, съобщи зам.-ректорът по учебната дейност доц. д-р Запрян Козлуджов. Резултатите вече са обявени, като най-висок бал е достигнат в специалностите „Молекулярна биология", „Медицинска биология" и „Екология на биотехнологичните производства", добави той.

В тазгодишната кампания жените отново държат първенство в класиранията на ПУ „Паисий Хилендарски", категоричен е зам.-ректорът доц. Запрян Козлуджов. Пример за това е и фактът, че вече четвърта поредна година минималният бал при жените за специалността „Молекулярна биология" е равен на пълния сбор от 36,00 точки.

Най-слабите резултати в кампанията отново са показани от представителите на силния пол - минимален бал 15,00 за „Предучилищна педагогика и чужд език" и 17,05 за „Начална училищна педагогика и чужд език". Въпреки това обаче почти всички места са запълнени от кандидати с максимални резултати.

Списъците от първо класиране вече са разлепени на табла пред сградата на Ректората на ПУ. Справка може да се направи и в сайта на висшето училище - uni-plovdiv.bg. Записването на приетите студенти след първо класиране е от 9 до 12 август, подчертаха от „Учебен отдел".

Новият випуск на ПУ „Паисий Хилендарски" ще бъде попълнен окончателно през септември, когато предстоят редовните изпити по „Актьорско майсторство за драматичен театър". През септември е и допълнителният прием за специалностите „Джаз и поп изпълнителско изкуство", „Педагогика на обучението по музика", „Педагогика на обучението по изобразително изкуство".

За 17 септември е насрочен изпитът по музика за "Педагогика на обучението по музика" и "Джаз и поп изпълнителско изкуство". Той включва изпълнение на две музикални произведения по избор. На следващия ден е изпитът по рисуване за специалността "Педагогика на обучението по изобразително изкуство". Продължителността му е 3 часа, като кандидатите ще имат за задача да се представят с етюд или натюрморт с графични или цветни материали по избор.