Информационен ден за работодатели в Бюрото по труда
Информационен ден за работодатели в Бюрото по труда / DarikNews.bg, Невена Божкилова
Информационнен ден за работодатели в Бюрото по труда
31624
Информационнен ден за работодатели в Бюрото по труда
  • Информационнен ден за работодатели в Бюрото по труда

Дирекция "Бюро по труда" Стара Загора организира информационен ден за работодатели. Те могат да се запознаят с настоящите проекти и условията за кандидатстване. За тези, които нямат възможност да присъстват от Бюрото по труда предлагат консултация на място, удобно за работодателя.

Настоящ проект към Дирекцията е "Нов избор - развитие и реализация". Програмата е насочена към работодатели - общини и структури на държавната администрация, като има известни ограничения за осъществяваните дейности.

Идеята на проекта е да осигури професионално обучение на лица, които след придобиване на нужната квалификационна степен да бъдат назначени на работа. За частните работодатели спъсъкът на професиите е неограничен.

От бюджета на програмата се осигурява минимална работна заплата за наетия служител и дължимите осигуровки за период не по-малък от 9 месеца.

Ако фирмата прекрати трудовия договор на работника, и той не е виновен за това, работодателят е задължен да възстанови изплатените по проекта средства.

Подробности за проекта може да научите в прикачения звуков файл от директора на Бюрото по труда Георги Гьоков.