Експертна комисия проверява обходния път на язовир „Цанков камък”
Експертна комисия проверява обходния път на язовир „Цанков камък” / www.stroitelstvoimoti.com

Eкспертна комисия от представители на НЕК, Областно пътно управление, ОД на МВР и Областна администрация в Смолян, ще провери състоянието на обходния път на язовир "Цанков камък". Целта е да се установи годността му за въвеждане в експлоатация, съгласно проект за временно движение на моторни превозни средства.

Трябва да се постигнат необходимите условия за безопасна и нормална експлоатация на пътя така, че да не се пречи на довършителните работи и да се избегне възможността за допускане на злополуки с хора и техника. Ако се налага, ще се изготви и график за движение на тежкотоварни автомобили, съобщиха от областна администрация в Смолян.

Графикът за изпълнение на строителните дейности бе договорен на среща в Девин на 15-ти юни, между представители на институциите, ангажирани с контрола по изпълнение на обходния път и представители на бизнеса в района. Предложен бе и проект за временно движение. От пресцентъра на областната управа обясниха, че вече е  положен първи пласт асфалт върху по-голямата част от трасето. Остават обаче още около 2.5 км за доасфалтиране.