Двама убити и шестима ранени във верижна катастрофа край Хасково
Двама убити и шестима ранени във верижна катастрофа край Хасково / снимка: DarikNews.bg, Хасково

32-годишен мъж от кърджалийското село Кокошане и спътничката му загинаха в тежка верижна катастрофа станала тази нощ на главен път, недалеч от разклона за село Поляново. Още шестима души са ранени в инцидента между пет автомобила и камион „Волво".

Виновен за инцидента е 38-годишен турски шофьор на джип БМВ, който пътувал с двамата си синове на 15 и 9 години и още един мъж. Вследствие от неправилно изпреварване на забранен участък от пътя обозначени с пътен знак и маркировка, турския гражданин загубил контрол, блъснал задната част на насрещно движещо се „Пежо", управлявано от 58-годишен пловдивчанин, след което се ударил челно в насрещно движещо се „Рено Лагуна".

Последвали са удари и в лек автомобил „Волво", управлявано от 37-годишен хасковлия и във френски „Фолксваген Пасат" с водач 32-годишен турски гражданин. Накрая джипът ударил и товарен автомобил „Волво", шофиран от 56-годишен мъж от село Бял извор, Кърджалийско.

Вследствие от верижната катастрофа на място са починали водача на „Рено"-то и спътничката му в колата, чиято самоличност все още не е изяснена. Пътуващият в същия автомобил - 19-годишен младеж от Харманли, е с множество фрактури по крайниците, а водачът на „Волво"-то е с фрактури по тялото. Виновният водач на джипа е с фрактура на ляво рамо, а синовете му са с комоцио. Возещият се при тях мъж е с фрактура на ломбални прешлени. Всички са настанени в хасковската болница без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Новини от Хасково