Двама убити и шестима ранени във верижна катастрофа на Е-80
Двама убити и шестима ранени във верижна катастрофа на Е-80 / netinfo
Двама убити и шестима ранени във верижна катастрофа на Е-80
31513
Двама убити и шестима ранени във верижна катастрофа на Е-80
  • Двама убити и шестима ранени във верижна катастрофа на Е-80

 32-годишен мъж от кърджалийското село Кокошане и спътничката му загинаха в тежка верижна катастрофа станала тази нощ на главен път E-80, недалеч от разклона за село Поляново. Още шестима души са ранени в инцидента между 5 леки автомобила и камион Волво. Виновник за инцидента е 38-годишният турски шофьор на джип БМВ Йозай Караташ, който пътувал с двамата си синове на 15 и 9 години и още един мъж.

Вследствие от неправилно изправарване на забранен участък от пътя обозначени с пътен знак и маркировка, турския гражданин губи контрол, блъска задната част на насрещно движещо се Пежо с водач 58-годишен пловдивчанин, след което се удря челно в насрещно движещо се "Рено Лагуна", шофирано от 32-годишния жител на кърджалийското село Кокошане. Последвали са удари и в лек автомобил "Волво", управлявано от 37-годишен хасковлия и във френски "Фолксваген Пасат" с водач 32-годишен турски гражданин. Накрая джипа удря товарен автомобил "Волво" шофирано от 56-годишен мъж от село Бял извор, Кърджалийско. Вследствие от верижната катастрофа на място са починали водача на Реното и спътничката му в колата, на която в момента се изяснява самоличността. Пътуващият в същия автомобил 19-годишен Божидар от Харманли е с множество фрактури по крайниците, настанен е в ортопедията на хасковската болница. Водачът на "Волво"-то е фрактури по тялото. Виновния водач на джипа е с фрактура на ляво рамо, а синовете му са с комоцио. Возещият се при тях племенник на шофьора е в най-тежко състояние, с фрактура на ломбални прешлени. Настанен е в интензивния сектор на хирургично отделение. Пред журналисти Караташ отрече да е заспивал зад волана, както и да е предприемал изпреварване непосредствено преди катастрофата. Нищо не помня. Пътувах надолу, когато колата подскочи. Последва сблъсък, каза шофьорът.Той заяви още, че със семейството си ще продължат пътя си към Турция, веднага след като това стане възможно. По случая е образувано досъдебно производство.

Чуйте в прикачения звуков файл какво каза за нараняванията на пострадалите в катастрофата д-р Живко Атанасов, началник на хирургично отделение на МБАЛ Хасково.