116 литра на кв.м. потопиха Съединение, обявено е бедствено положение
116 литра на кв.м. потопиха Съединение, обявено е бедствено положение / dariknews.bg/ Архив

116 литра на кв.м. са се изсипали в град Съединение през изминалото денонощие. В момента три екипа на пожарната и два на „Гражданска защита" отводняват къщи и мазета в населеното място. В югозападната част на град Съединение е обявено бедствено положение, потвърди за Дарик директорът на Областната дирекция „Гражданска защита" Йордан Михов. Той анонсира, че се свиква Областната комисия при бедствия и аварии, за да се набележат мерки за справяне със ситуацията. Водата е заляла стадиона, жп-гарата, ромската махала, а на места достига до два метра. Част от града е без ток и вода, уточни кметът Евгений Маринчешки.

25 литра на кв.м. са паднали през последните 24 часа в Пловдив. В момента шест екипа на пожарната отводняват подлезите на Централна гара и аптека „Марица", „Мол Галерия Пловдив, ОУ „Димчо Дебелянов" и Средно специално училище „Д-р Стоян Белинов" в града.  

Дъждът тази нощ е наводнил и Пазарджишки регион.  Валежите там са над 50 литра на квадратен метър. Има множество постъпили сигнали за наводнени къщи, мазета, приземни етажи и дворове, обобщи за Дарик Кръстьо Кичов от дирекция „Гражданска защита". Най-сериозно са пострадали къщи в пазарджишкото село Мало Конаре, където и количеството на валежите до момента е най-голямо. Екипи на „Гражданска защита" и Пожарната продължават да работят и в селата Добровница и Пищигово. 

Няма сигнали за закъсали туристи в планините в Смолянска област, съобщиха от „Гражданска защита" в Смолян. От там обясниха, че дъжда в региона почти е спрял.