Хатсуо Рояма тренира каратеки от Златоград
Хатсуо Рояма тренира каратеки от Златоград / снимки: Gong.bg
Шестима каратеки от Златоград черпиха опит от директора на Световната федерация по Киокушин-кан канчо Хатсуо Рояма. Това се случи по време на лагера по карате киокушин, който бе организиран от Българската карате Киокушин федерация. Лагерът се състоя в Камчия, край Варна и продължи 8 дни. Всички разходи по престоя на младите каратеки бяха осигурени от родната федерация.

След изтощителните тренировки, участниците в лагера имаха възможност да положат изпити за съответната техническа степен. Анджей Джандев, Боян Кануров, Николай Карамучев, Пламен Бенковски, Румен Караасенов и Симеон Пелтеков се представиха повече от подобаващо и придобиха степен 9-то кю.

Шестте момчета са част от отбора на СК „Арес – Мадан” и са тренирани от наставника на клуба семпай Антон Стоянов. През лятото заниманията се провеждат два пъти в седмица и се състоят във физкултурния салон на СОУ „Антим I”. От началото на учебната година броят на тренировките ще бъде увеличен и каратеките ще се събират три пъти седмично.

„Първото, което ми направи впечатление е огромният размах, с който се развива киокушин в България. Всички тук се занимават много сериозно, а това е наистина радостно. Целят свят знае, че най добрите нации в киокушин са Русия, Япония и България. Надявам се, че ще тренирате все по-силно и ще станете за пример”, коментира канчо Хатсуо Рояма.