Полицията се захвана с винетките на Калотина
Полицията се захвана с винетките на Калотина / Sofia Photo Agency, архив
Полицията се захвана с винетките на Калотина
31482
Полицията се захвана с винетките на Калотина
  • Полицията се захвана с винетките на Калотина

Полицейска операция се провежда на ГКПП - Калотина, съобщи министърът на Вътрешните работи Цветан Цветанов в Русе. Тя е свързана с продажбата на винетки на граничния пункт.

„Освен вземането на пари от капепейци и митничари, на граничните пунктове се извършва още един вид измама и тя е свързана с продажбата на винетки", заяви вътрешният министър. Акцията се провежда съвместно от Икономическа и „Гранична полиция". Потърпевши от рекета са туристи и транзитно преминаващи.

„На Калотина се реализира една операция. Хората, които продават винетки, ги продават не за 10 лева, колкото струват, а за 10 евро. Имаше много оплаквания както от посланици, така и от граждани, преминаващи на територията на страната", добави Цветанов.

В Русе Цветанов коментира и намерението на магистрати да искат експертиза от Европейската комисия за твърденията му, че 5 процента от съдиите, които гледат знакови дела, са свързани с престъпността.

„Аз не мога да обясня на хората, с които се срещам ежедневно, какъв е моралът на тези съдии и какъв е техният принос, за да ползват тези привилегии от социалния си статус и да взимат атрактивни места по българското Черноморие. Аз мога да дам пример със случая „Борилски". Ако не беше намесата на Франция, която каза, че паралелно ще стартира съдебен процес за убийците по случая Борилски, трябва да ви кажа, че нашата съдебна система нямаше да има такава адекватна реакция", категоричен бе вътрешният министър.

Цветан Цветанов бе в Русе за участие в кръгла маса за превенция на младежката престъпност. Форумът е организиран по инициатива на „Жени ГЕРБ" и русенските депутати от партията.В дискусията се включиха представители на прокуратурата и съдебната власт, кметовете от Русенска област, ръководители на социални и образователни институции.

Други новини от Русе