Сумист е задържаният във Варна при акция Килърите
Сумист е задържаният във Варна при акция Килърите / Sofia Photo Agency, архив

Сумист е единственият задържан във Варна при операция "Килърите", научи Дарик. Спортистът е арестуван в Гранд хотел "Варна" тази сутрин и вече е транспортиран в София. Освен него, в столицата е бил арестуван и председателят на Българската федерация по сумо Петър Стоянов-Вожда. Той е бил съветник на парламентарната комисия по образование, младежта и спорта.

От партия „Атака", чиито представител Огнян Стоичков оглавява комисията, обявиха, че Петър Стоянов е бил нещатен съветник към комисията, не е получавал възнаграждение от нея и след като е изпълнил ангажиментите си, вече няма обвързаност с нея.

Дарик научи от полицейски източници, че арестът на Петър Стоянов е свързан с престъпната група, която е извършила убийството на бизнесмена Юри Галев.

До този момент при акция "Килърите" в различни градове са задържани общо около 20 души. Към момента са проверени над 30 адреса. Арести и претърсвания са извършени в София, Червен бряг, Созопол, Китен, Варна и Самоков. Операцията се реализира съвместно от екипи на МВР, ДАНС, ГДБОП и „Криминална полиция".