Санитарни и административни нарушения в две от автогарите в областта
Санитарни и административни нарушения в две от автогарите в областта / sxc.hu

Автогарите в Лъки и Първомай ще получат предписания след извършените през юли инспекции на Областен отдел „Контролна дейност - ДАИ". Това заяви за Дарик шефът на местната структура Йордан Арабаджиев. По думите му основният проблем на общинската гара в родопския град е, че няма удостоверение за въвеждане в експлоатация, т.е. постройката там фактически не е автогара. Колкото до тази в Първомай, тя има предписания от РИОКОЗ заради лошото състояние на тоалетните там, които досега не са изпълнени заради недостиг на средства, уточни Арабаджиев. Има решение на местния парламент да даде автогарата под наем. Ако концесионерът не ремонтира гарата, тя ще трябва да функционира като спирка, каза още началникът на ДАИ-Пловдив.

Автогарата в Асеновград има стари предписания, които са изпълнени. Няма открити нарушения в пловдивските гари, коментира Арабаджиев. Инспекциите в областта ще продължат до края на месеца. 

Сроковете за изпълнение на предписанията ще бъдат определяни в зависимост от установените нередности и необходимото време за тяхното отстраняване. След изтичането на сроковете за изпълнение на предписанията ще последва повторна проверка съвместно с НАП, общините и други компетентни органи.