Корпусът на мира трогна врачани!
Корпусът на мира трогна врачани! / netinfo
Поздравление на Джеймс Уорлик - посланик на САЩ
31461
Поздравление на Джеймс Уорлик - посланик на САЩ
Поздравение от групата доброволци
"Моя страна, моя България"
  • Поздравление на Джеймс Уорлик - посланик на САЩ
  • Поздравение от групата доброволци
  • "Моя страна, моя България"

Тържествена клетва положиха днес във Враца 85 доброволци от Корпуса на мира. Това е 26-тата група, която ще работи в Република България. Церемонията бе водена от Лезли Дънкън - директор на Корпус на мира за България, а полагането на самата клетва - от посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Корпусът на мира трогна врачани!
netinfo

"Корпус на мира засилва приятелството и насърчава разбирателството между Американския народ и народите по света, заяви в обръщението си  г-н Уорлик. и допълни обръщайки се към доброволците: За пътуването, което сте на прага да предприемете, е необходима смелост, упоритост, определена доза чувство за хумор, умение да се прояви търпение и разбиране за живота в България и богатото културно наследство".

Корпусът на мира трогна врачани!
netinfo

Поздрави поднесе кметът на Враца д-р Шахов, а клетвата от името на правителството прие зам. министъра на образованието Петя Евтимова.

Преди да се стигне до, тук 85-те американци преминаха единадесетседмична интензивна подготовка в обучителни центрове в 17 селища около Враца, те изучаваха български език и култура, живяха у български семейства и разработваха малки местни проекти. За техните усещания, мисли, притеснения, проблеми и хубави моменти разказаха Хуело Дън и Вон Хоу-Сний, които се справиха блестящо и с българския и със задачата да говорят от името на всички.       

И това не беше всичко, което развълнува и трогна до дъното на душата присъстващите в залата българи. Доброволците поздравиха България с най-българската песен - "Моя страна, моя България".            

Корпусът на мира трогна врачани!
netinfo

През следващите две години американците ще живеят в около 80 градове и села из цялата страна и в партньорство с различни организации ще подпомагат местното развитие.

Корпусът на мира трогна врачани!
netinfo