Започва Деветият Панаир на киселото мляко
Започва Деветият Панаир на киселото мляко / Радка Минчева
Започва Деветият Панаир на киселото мляко
31391
Започва Деветият Панаир на киселото мляко
  • Започва Деветият Панаир на киселото мляко

Деветото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните занаяти започва днес в Разград.

Официалното откриване е в 11,00 ч. на площад "Независимост". Още вчера обаче бяха подредени шатрите на 89 занаятчии, при 59 от тях ще се обучават в първи стъпки в занаята 120 деца.

По бул. "България" пък е подредена изложба на трима фотографи: Александър Щербоков от Русия и Мехмед Азиз и Павел Ганчев от България. Експозицията на открито е озаглавена "Лудогорието, капанците и капанското кисело мляко".

От 12,00 ч. на площад "Независимост" започва представянето на групи за автентичен фолклор от региона в открита сцена "Ритмите на Лудогорието".

В 17,00 ч. на същия площад стартира кулинарното шоу - конкурс за приготвяне на млечни салати и десерти за професионални готвачи.

След състезанието започва дегустация на различни видове кисело мляко и демонстрация на произведенията на децата, участващи в инициативата "Първи стъпки в занаята".

За 18,00 ч. е обявено началото на конкурса за избор на Кралица на Панаира на киселото мляко. В журито участват художник, хореограф и журналист.

Най-красивото момиче ще поведе дефилето на художествените колективи, които ще участват във вечерния концерт на площад "Момина чешма". Това са формации от Испания, Сенегал, Русия, Турция, Румъния, Германия, Капански ансамбъл - Разград, Средношколска формация към Капански ансамбъл и детски танцов ансамбъл "Лудогорче". Концертът започва в 19,30 ч.