Жените лъжат за броя на сексуалните си партньори
Жените лъжат за броя на сексуалните си партньори / www.sxc.hu

1/3 от жените лъжат за броя на сексуалните си партньори при започване на нова връзка. Тъкмо сте започнали да излизате с нов партньор, който иска да знае с колко други мъже сте била преди това. Ако признаете, че те сте имала твърде много мъже в личния си живот, може да изглеждате по-малко надеждна. Ако този брой се окаже твърде малък обаче, тогава ще изглеждате като неопитна моралистка, пише британският таблоид „Дейли мейл".

Ново изследване показва, че има известно разделение между половете, когато се дава отговор на този доста притеснителен въпрос. Около 1/3 от представителките на нежния пол дават лъжлив отговор, а 64% посочват по-малък брой на сексуалните си партньори.

Половината жени лъжат, защото се срамуват от цифрата, докато 19% не искат да бъдат възприети като ненадеждни. 1/5 от жените биха излъгали за броя на сексуалните си партньори, ако техният нов любим е спал с по-малко хора от тях.

43% от мъжете лъжат новата си партньорка по този въпрос. В техния случай обаче, около 60% завишават броя на предишните си любовни завоевания сред представителките на нежния пол, пише БГНЕС. Около 42% от мъжете са заявили, че не искат да се задомяват, за разлика от 21% при жените.

Средно броят на сексуалните партньори, според изследването на www.MyVoucher-Codes.co.uk, е бил 7 за жените и 13 за мъжете. Марк Пиърсън, който е администратор на уебсайта, смята, че новите връзки трябва да започват с откритост и честни отношения. "Ако започнете нещо с лъжа, е по-вероятно то да приключи с много повече лъжи", смята Пиърсън.