Двама шуменци с бронзови медали от олимпиада по информатика
Двама шуменци с бронзови медали от олимпиада по информатика / netinfo

Българският отбор се представи отлично на завършилата вчера в словашкия град Кошице, ХVІІ Централно-европейска олимппиада по инфарматика. Със златен, сребърен и два бронзови медала, отборът ни е втори след отбора на Хърватска. Двамата шуменци Румен Христов и Михаил Ковачев спечелиха бронзови медали. Сребърен медал грабна Владислав Харалампиев от СМГ, а златния - Антон Анастасов от Хасково. Румен и Михаил са възпитаници на Школа А&Б и ПМГ „Нанчо Попович".

Отборът ни участва за първи път на това международно състезание. Това е последна тренировка преди голямото изпитание ХХІІ Международна олимпиада по информатика, която ще се проведе във Ватерло,  Канада  от 14 до 22 август.

 „Участието в това престижно състезание е много важна тренировка за Международната олимпиада. Шуменските момчета имат потенциал и за по-големи медали и се надявам да покажат това на световното състезание. Предстои по-малко от месец интензивна подготовка. Ще бъде трудно, но аз вярвам в момчетата и съм сигурна, че ще успеят да покажат всичко, на което са способни!" , заяви Бисерка Йовчева от школа А&Б.