Пуйол: Фабрегас е бъдещето на Барса
Пуйол: Фабрегас е бъдещето на Барса / Reuters
Капитанът на Барселона Карлес Пуйол е убеден, че звездата на Арсенал Сеск Фабрегас ще бъде поредното ново попълнение на „каталунците”, въпреки че вчера наставникът на „артилеристите” Арсен Венгер обяви, че Сеск не се продава.

Фабрегас е една от най-коментираните трансферни саги в последните две години, но Пуйол вярва, че Фабрегас ще се завърне на „Камп Ноу”.

„Сеск е прекрасно момче и отчаяно иска да стане футболист на Барселона. Той обаче никога няма да бъде безмилостен и да започне да използва медиите, за да постигне това, което иска. Има много футболисти, които ще пробват такива трикове, но това не е в неговия стил”, коментира капитанът на Барса.

„Арсенал трябва да уважава неговата класа и да покаже същата, като му позволи да премине там където иска той и цялото му семейство. Сеск направи всичко, за да печели трофеи в Арсенал и когато вижда толкова много свои съотборници в националния отбор, които печелят с Барселона, най-нормалното нещо е и той да иска да е там.”

„Фабрегас е бъдещето на Барселона и Арсенал не може да направи нищо. Прекарах шест седмици с него и знам, че има само един клуб, в който иска да бъде”, каза още Карлес Пуйол.