Полицията залови крадци на гориво
Полицията залови крадци на гориво / netinfo

Двама крадци на гориво са задържани при специализирана акция на полицията в село Бохот на 16 юли, съобщават от пресслужбата на МВР. Акцията е предприета след като в полицията е постъпил сигнал, че на 7 юли от клетка на Мобайл България ООД в землището на село Морава, Свищовско, са били източени 900 литра дизелово гориво.

Извършителите са задържани след съвместни оперативни действия от служители на областните дирекции на МВР в Велико Търново и Плевен. За времето от 5.00 часа до 13.00 часа криминалисти са щурмували седем адреса в село Бохот. При обиски и претърсвания са иззети като веществени доказателства клещи, туби, ръкавици, щанги, мобилни телефони и SIM карти. Установено е, че извършителите са се придвижвали с микробус "Фолксваген", ползван от едно от задържаните лица.

За снемане на обяснения в полицията са отведени осем мъже. Само двама от тях - на 18 и 22 години са задържани за 24 часа . Младежите са криминално проявени за кражби, но не са осъждани. Документирането на престъпната им дейност продължава. Установява се и съпричастността на извършителите към други тежки криминални престъпления. За случая е сезирана прокуратурата.