ВИДЕО и СНИМКИ: Бербатов блести за Ман Юнайтед при победа срещу Селтик
ВИДЕО и СНИМКИ: Бербатов блести за Ман Юнайтед при победа срещу Селтик / снимки: Reuters
Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се представи много силно в първата контрола на тима от турнето в Северна Америка. "Червените дяволи" победиха с 3:1 Селтик, а мачът се игра в Торонто.

Бербатов се отличи с гол и две решаващи асистенции, след което бе узаконен и успехът на Манчестър Юнайтед.

В 34-та минута след многоходова комбинация Обертан подаде към Диуф, който центрира в наказателното поле на Селтик, където Бербатов овладя топката около точката на дузпата и с мощен удар не остави никакви шансове на вратаря.

Новото попълнение на „червените дяволи” Крис Смолинг извърши нарушение в наказателното поле на Манчестър Юнайтед срещу Джо Ледли в 61-та минута и съдията свири дузпа в полза на „детелините”, която бе реализирана от Йоргос Самарас.

В последните десет минути на мача пасовете на Бербатов се оказаха решаващи. В 80-та минута Бербатов се възползва от хубав извеждащ пас, напредна и хитро изведе Уелбек на стрелкова позиция и младока не сбърка за 2:1.

Крайното 3:1 оформи Клевърли с далечен изстрел и рикошет в защитник, а Берба участва в двойното подаване преди головия удар.

Следващият мач на Манчестър Юнайтед от турнето в Северна Америка е на 21 юли срещу американския Филаделфия Юниън.