Кандидат-школски директор спечели 2 от 4 конкурса
Кандидат-школски директор спечели 2 от 4 конкурса / Радка Минчева
Кандидат-школски директор спечели 2 от 4 конкурса
31193
Кандидат-школски директор спечели 2 от 4 конкурса
  • Кандидат-школски директор спечели 2 от 4 конкурса

Кандидатът за директор на най-много училища - 4 - спечели два от конкурсите - това съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Разград. Пейчо Георгиев е избрал са управлява Езиковата гимназия в Разград, а в училището, на което досега беше директор - ОУ"Иван С. Тургенев" - ще има повторен конкурс. И в двата конкурса никой друг от претендентите не събрал необходимия брой точки, за да участва в класирането.

Три четвърти от максималния брой точки от тест и интервю трябваше да съберат кандидатите за директор на училища в Разградско, за да участват в класирането за желания пост. Кандидатите бяха 31, а училищата и извънучилищните звена, за чието управление се състезаваха - 16. В четири от тях ще има повторни конкурси - в ОУ"Св. Климент Охридски"- с. Желязковец, ОУ"Васил Левски" - с.Беловец и Общинския детски комплекс в Исперих - заради нито един кандидат, събрал минималния бал за участие в класирането, а в ОУ"Иван С. Тургенев" - Разград - заради факта, че настоящият му директор Пейчо Георгиев спечели два от четирите конкурса на които се яви - освен за ОУ"Иван С. Тургенев" той е победител и в конкурса за ГПЧЕ"Екзарх Йосиф"-Разград. И в двете класирания е единствен участник. Той е избрал да управлява Езиковата гимназия.

След обявяване на резулатите от конкурсите стана ясно, че в шест учебни заведения остават да управляват досегашните директори. Това са: Стойчо Стойчев - в СОУ"Христо Ботев"-Разград, Иван Илиев - в Спортното училище в Разград, Цветанка Русева - в ЦУТНТ, Сузан Юнал - в ОУ"Христо Ботев"-с. Веселец", Нигер Шукриева - в ОУ"Христо Ботев"-с. Свещари и Недим Ибрям - в ОУ"Христо Ботев"-с. Китанчево.

В останалите училища директорите са нови. В ПМГ"Акад. Никола Обрешков" ще управлява досегашният заместник-директор Мануел Василев, в ОУ"Г.С.Раковски" - с. Раковски бившият експерт в Областна администрация Елка Неделчева, в ОУ"Христо Ботев"-с. Брестовене - досегашната учителка там Александра Георгиева, в ОУ"Н.Й.Вапцаров"-с. Вазово -  учителят от Исперих Николай Нанев, а в ПГЗ"Климент Тимирязев"-Завет - досегашният експерт в образователния инспекторат Василка Климова.