Ремонтират детска градина Май- Кюстендил по Красива България
Ремонтират детска градина Май- Кюстендил по Красива България / netinfo

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов подписа договор с Министерство на труда и социалната политика по проект  „Красива България" за реализация на строително-ремонтни работи в Целодневна детска градина „Май". Общата стойност на проекта е 286 745 лева.

По проекта се предвиждат строително-ремонтни дейности, насочени към подобряване състоянието на материално-техническата база на детското заведение и повишаване енергийната ефективност на сградния фонд.

Предвидените строително-монтажни работи обхващат подмяна на старата дървена дограма на детското заведение, топлоизолация на външните стени и полагане на минерална външна мазилка, вътрешно боядисване с латекс.

Реализирането на заложените дейности по проекта ще спомогне за подобряване на условията на отглеждане, обучение и възпитание  на над 150 деца и ще допринесе за по-лесно изпълнение на държавните образователни изисквания, чрез което ще подобри условията за приятен престой на малките палавници от   ЦДГ „Май", съобщават от общинска администрация.