Още награди за монтански певци
Още награди за монтански певци / снимка: ОДК - Монтана

Възпитаници на Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" - град Монтана се завърнаха с 4 първи награди от Международния фестивал за млади изпълнители на популярна песен „Дъга над Клептуза", проведен в град Велинград. В конкурсната програма се състезаваха над 150 момичета и момчета на възраст от 5 до 25 г. , разпределени в 4 възрастови групи.

Изпълнителите оценяваше жури в състав поп изпълнителите Мими Иванова и Развигор Попов, преподавателят по поп и джаз пеене  Етиен Леви  и композиторът и диригент Васил Делиев.

С първа награда при вокалните групи в първа възрастова група журито удостои вокално студио „Детски смях". Малките изпълнители се представиха с песента за таралежчето „Синди" и „Дива" - от репертоара на Дана Интернешънъл.

Емели Римпева  грабна приза в първа възрастова група. В състезание с 18 деца тя се представи блестящо с песните „ Майчице свята"  от репертоара на Мими Иванова и „ If I were a boy" - от репертоара на Бионсе.

Анна Владимирова взе златото във втора възрастова група, където се представиха 39 деца на възраст от 12 до 14г. Анна изпълни много прочувствено и артистично песните „Сбогом мое море" от репертоара на Катя Филипова и „Мария Магдалена" от репертоара на Филип Киркоров. За изпълнението си на руската песен Анна получи и специалната награда на сдружение „Славяни" - диплом и статуетка.

Във втора възрастова група журито присъди и две трети награди за възпитаниците на ОДК. Те отидоха при Борислав Володиев -13г., който изпя „Душа" на Диана Експрес и парчето на Кели Кларксън „My Life Would Suck Without You " и при Боряна Асенова - 13г., която се представи с песните „Малкият принц" и „Сателит" , спечелила конкурса „Евровизия" тази година.

В четвърта възрастова група златото грабна 19-годишната Натали Ангелова с невероятното си изпълнение на песните „В очакване да съмне" на Ваня Костова и  „Quando due si lasciano" - от репертоара на Anna Tatangelo.

Вокалната школа при ОДК - Монтана бе отличена от журито  за подбора на репертоар, представянето и сложността на песните, вокалната техника и сценично поведение на своите възпитаници, а ръководителите й Латика Боева и Миглена Георгиева получиха дипломи за принос във вокалната педагогика. 

Директорката на ОДК "Ние, врабчетата" в Монтана - Миглена Георгиева бе удостоена на гала концерта със специална награда. Тя се връчва на избрания за най-добър вокален педагог на първия международен фестивал за млади изпълнители на популярна песен „Дъга над Клептуза".

Юбилейни медали по повод 65 години от победата над  фашизма връчи на ветераните от войната в община Белоградчик кметът Емил Цанков. В срещата участваха и Славчо Андреев - председател на общинската организация на ветераните от войните и Милчо Манолов - председател на дружеството на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Белоградчик.

Кметът Цанков каза, че за него е чест да връчи юбилейни медали на едни достойни хора, който са един скромен жест за техния сериозен принос за Родината и общината. Той заяви още, че тези хора са пример за нас и заслужават помощ и уважение и със своите предложения, препоръки и богат опит винаги биха ни били полезни.