Обявяват третото класиране за кандидатстващите след 7- ми клас в 17 ч.
Обявяват третото класиране за кандидатстващите след 7- ми клас в 17 ч. / netinfo

Третото класиране за кандидат- гимназистите ще бъде обявено в 17 часа, съобщиха за Дарик от Регионалния инспекторат по образованието- Кюстендил. След него, паралелките, които не са събрали минимума от 18 ученици ще бъдат закрити.

"Децата, които остават без прием ще бъдат насочени към паралелките със свободни места, на база техните желания", каза началникът на инспектората Радостина Новакова.

63 бяха свободните места в 14 паралелки в областта, след второто класиране за кандидатстване след 7 клас. Както вече ви съобщихме със сигурност отпада паралелката с музика и изобразително изкуство в Гимназия "Неофит Рилски".

5 паралелки бяха закрити още след първото класиране, защото не събраха 18 ученици. Това са: новата паралелка "Английски с италиански език" в Езикова гимназия Кюстендил; "Компютърна техника и технологии" в Професионалната техническа гимназия "Джон Атанасов" в Кюстендил; "Моден дизайн" в ПГ по облекло и стопанско управление; "Промишлена електроника" в ПГ "Акад. Корольов"; и паралелката "Организация в хотелиерството" в ПГ по туризъм и администрация в Сапарева баня.