Стара речка наводни с. Стеврек
Стара речка наводни с. Стеврек / снимка: DarikNews

Реката, преминаваща през с. Стеврек, е излязла от коритото си. От "Гражданска зашита" са установили, че заливната вълна, достигнала 1,5 м над дигите, е наводнила множество къщи. Пострадали и жертви няма.

Отнесени от водата са три метални моста - два пешеходни и един за автомобили. Изровена е подпорна стена на р. Стара речка в района на с. Стара речка. Има изровени участъци от пътя между с. Богомолско и с. Стара речка. Полицейска патрулна кола е предупредила селата по поречието на реката за евентуална опасност. Информиран е кметът на с. Стара речка. Информирани са и в областното управление на "Гражданска защита" - Велико Търново.

С оттеглянето на реката, водата се е оттеглила и от къщите и не се налага отводняването им. Дежурният екип на "Гражданска защита" е нарязал и отстранил от речното корито довлечени над 15 изкоренени дървета, които препречват водата.

В селата по поречието на р. Стара речка в област Търговище няма наводнения. Няма опасност за населението на с. Стеврек и другите села, информират още от "Гражданска защита".

Други новини от Шумен