Роми пребиха пътник в автобус, направил им забележка, че пушат
Роми пребиха пътник в автобус, направил им забележка, че пушат / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Младежи от ромски произход пребиха пътник в автобус, защото им направил забележка, че пушат в него. Инцидентът е станал в понеделник вечерта в София, съобщи PRO.BG.

Около 23.00 ч., по време на последния курс по линия 309, в автобуса се качили група роми. За да пътуват в пълен комфорт, си запалили по цигара. Един от пътниците им направил забележка. "Те директно му налетяха и започнаха да го бият. Аз спирам и при отварянето на вратата те даже се опитаха да го издърпат навън. Пребиха го от бой", разказва шофьорът на автобуса.

"Запалиха вътре някаква цигара. Дали беше трева, беше нещо отвратително. Направих им забележка - те се юрнаха всички и започнаха да ме бият. За да се защитя, извадих служебния си пистолет, той е газов, стрелях във въздуха", обясни пострадалият Горан Торньов. Насилниците избягали, а шофьорът на автобуса извикал полиция и линейка. След преглед в "Пирогов", пострадалият е освободен за домашно възстановяване. Откраднати са обаче чантата му с лични и фирмени документи.

Автобусна линия 309 е една от най-проблемните според шофьора на автобуса. Тя обхваща участъка от Сточна гара до жк "Люлин" и няколко от спирките й са край ромски махали.

"Всяка вечер е така. Създават проблеми на пътниците, дърпат ги, но те си мълчат. Водачите си мълчат и си карат. И ние сме в беда. Не знам как не ме пребиха и мен", признава шофьорът на автобуса.