Опашка за шофьорски книжки пред КАТ
Опашка за шофьорски книжки пред КАТ / dariknews.bg
Опашка за шофьорски книжки пред КАТ
31010
Опашка за шофьорски книжки пред КАТ
Опашка за шофьорски книжки пред КАТ
  • Опашка за шофьорски книжки пред КАТ
  • Опашка за шофьорски книжки пред КАТ

Опашка от изнервени шофьори се изви пред управлението на КАТ на Беляковско шосе във Велико Търново. Десетки хора чакат с часове, за да си получат новите шофьорски книжки, показа проверка на Дарик. Налага се да излизаме в работно време и да си губим целия ден тук, недоволстваха част от мъжете. Готовите шофьорски книжки се получават на отделно гише в КАТ. Голяма част от чакащите пред него се оплакваха от бавното обслужване.

Чуйте ги в първия звуков файл.

Процедурата за издаване на шофьорските книжки наистина е по-тромава, признават от КАТ, тъй като документите на водачите минават през още една автоматизирана система, която проверява водачите за наказания и глоби. Само до обяд са подадени 35 заявления за издаване на свидетелства за правоуправление и са връчени 54 нови книжки, съобщи за Дарик Валентин Генов от КАТ.

Няма проблеми в обслужването на гишетата, където се поръчват и получават личните карти, установи още нашата проверка. Около 15 души изчакваха реда си опашки пред двете гишета. Обслужването става бързо и отнема по-малко от десет минути на човек, споделиха чакащите за лична карта.

Чуйте във втория звуков файл. 

Във Велико Търново няма проблеми с техническото отпечатване на личните документи чрез въведената през март нова система, информираха от КАТ. Хаос в издаването на лични документи има на много места в страната, като най-сериозен е проблемът в Кърджали, Русе и Хасково. Причината е развалената линия за отпечатване на фирма „Сименс", която осигурява технически издаването на документи.

От МВР очакват пик при издаването на новите документи през юли, тъй като най-много лични карти и паспорти изтичат тогава.