Лъчезар Иванов подава оставка и от здравната комисия
Лъчезар Иванов подава оставка и от здравната комисия / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов е подал оставка като председател на здравната комисия в парламента, съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Иванов е уведомил за това в телефонен разговор с Цачева.

„От сутринта не съм преглеждала доклада си, така че не мога да посоча номера, с който той го е направил, но в телефонен разговор помежду ни той каза, че си подава оставката и от здравната комисия", заяви Цачева.

Тя уточни, че следващата сряда ще бъде ясно кой ще заеме поста зам.-председател на Народното събрание. Имена на евентуалните кандидати обаче още не се обсъждат публично.

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, който се забърка в серия от скандали, загуби всички ръководни постове, които заемеше досега. Заради това, че се опита да спре телевизионен репортаж за близък до него митничар Иванов ще освободи стола на зам.-председател на Народното събрание, поста на шеф на здравната парламентарна комисия и ще напусне лидерското място в партийната структура на ГЕРБ в София. Новината съобщи премиерът Бойко Борисов като уточни, че с неговата санкция медиата е информирала за опита за натиск. Борисов каза, че засега Иванов остава депутат и няма да бъде изключван от партията. Опозицията обаче призова Лъчезар Иванов да напусне и Народното събрание.

Името на Лъчезар Иванов бе намесено и около скандалния текст в Закона за наркотичните вещества, който бе обнародван в „Държавен вестник" преди няколко месеца. Миналата година пък Иванов и тогавашният министър на здравеопазването Божидар Нанев бяха в посещение в САЩ на разноски на фармацевтична компания, като от опозицията поискаха разследване на случая от ДАНС.