Наградиха първенци във фотографски конкурс
Наградиха първенци във фотографски конкурс / Пресцентър ВУМК

Ученичката от Хуманитарна гимназия Ани Тодорова Иванова е отличена с първа награда във фотоконкурса „Природата и човекът в град Добрич", организиран от сдружение Международен институт по мениджмънт и финансиран от Европейския социален фонд. На второ и трето място се класират Мелин Юксел Юсуф от частната гимназия „Райко Цончев" и Йоана Димитрова Йорданова от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски".

Във фотоконкурса  участваха със свои фотографии членуващите в клубове по „Дигитална фотография и видео операторство" от 6 училища в Добрич - Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев", Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски", Природо-математическа гимназия "Иван Вазов", Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", СОУ "П.Р. Славейков" и СОУ "Димитър Талев".

Над  1 200  ученика, от 6 училища в Добрич, са ангажирани в дейностите по проекта „Училището днес: модерна работилница за млади таланти". Те целят създаване на възможност за по-добро физическо, интелектуално и личностно развитие и насърчаване на възможностите за изява на младите хора. Сформирани са 66 клуба с различна насока, проведени са различни спортни състезания, тематични конкурси, спортни академии и други мероприятия, информират организаторите.