България срещу Бразилия на волей. Мач втори
България срещу Бразилия на волей. Мач втори / Инес Павлова, Gong.bg

Националите ни по волейбол излизат във втори мач срещу олимпийския и световен първенец Бразилия. Двубоят е от 18 часа в Двореца на културата и спорта. Единствено и само победа срещу Бразилия в последния мач от групата ще позволи на България да се класира за финалната шестица на световната лига.

Снощи възпитаниците на селекционера Силвано Пранди не успяха да покажат играта, на която са способни и загубиха с 1:3 (22:25, 23:25, 25:23, 26:24) гейма. Суперсблъсъкът България - Бразилия се игра пред близо 6000 зрители, уникална атмосфера и шум от 110 децибела.

Силвано Пранди според очакваното от Гонг заложи като титуляри на: Андрей Жеков, Николай Николов, Виктор Йосифов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Владимир Николов и либеро, възстановяващият се с дни от вирус Теодор Салпаров. Бернардо Резенде пък заложи на Бруно Резенде, Леандро Висото, Мурило Ендрес, Родриго Сантана, Лукас Сааткамп, Данте Амарал, либеро Марио Жуниор да Силва Педрейра. Звездата Жиба остана резерба заради контузия в гърба

Най-резултатен за България бе Владо Николов с 20 точки и 15 за Казийски. Страхотните 28 точки записа Леандро Висото, а с 12 го подпомогна за спеха Мурило Ендрес.

Сметките в българския лагер показват, че победа с какъвто и да е резултат ще ни позволи да продължим напред. Финалната фаза на Световната лига ще се проведе от 21 до 25 юли 2010 г. в Кордоба, Аржентина.

Заради огромния интерес към двубоите с Бразилия от Двореца на културата и спорта пуснаха за двата мача допълнително по 300 билета за правостоящи. Билети ще се продават и днес след 10 часа на билетния център в Двореца. На закупилите билети за правостоящи се препоръчва да влизат през вход № 3 - най-удобния начин за заемане на местата зад игралното поле.