Викнаха родители на изчезнал студент за ДНК експертиза
Викнаха родители на изчезнал студент за ДНК експертиза / Архив на семейството
Викнаха родители на изчезнал студент за ДНК експертиза
30986
Викнаха родители на изчезнал студент за ДНК експертиза
  • Викнаха родители на изчезнал студент за ДНК експертиза

Родителите на изчезналия след интервю за виза в американското посолство студент Петър - Мая и Владимир Йорданови, бяха в хасковската полиция, за да дадат материал за ДНК експертиза. На 3 юли пастир откри обесен на дърво човек в пуста местност край свиленградското село Дервишка могила. Бащата Владимир Йорданов е бил извикан за разпознаване. Той е категоричен, че маратонките не са на сина му, тъй като той е дюстабанлия и е бил със специални ортопедични стелки, каквито липсват, както и че намерената до трупа раница не е на сина му.

В полицията в Хасково отново са разпитали родителите на Пепи за всички подробности около мистериозното му изчезване. За първи път ги викат за разпознаване, каза бащата Владимир и добави. „Три пъти идвам за два дена. Днес идвам за ДНК-експертиза, да се установи този труп на нашия син ли е. Няма доказателства, че намереното тяло е на моя син".

Има ли някакъв повод вашият син да бъде в Свиленградско?

„Категорично заявявам, че той тук не е идвал. Няма какво да прави. Нито приятели има тук. Няма причина да е в този район", каза още Владимир Йорданов.

Съдебният лекар все още не се е произнесъл на каква възраст е намереното тяло в Дервишка могила, нито кога евентуално е настъпила смъртта, споделят родителите. Те имат своите съмнения, че това не е синът им.

„Сега искат снимки на зъбите, по това щели да го познаят. Зъбите отпред ги няма, а моят син имаше перфектни зъби. Не вярвам да са извадили осем зъба. Дрехите, колкото са останали от тях, приличат на неговите. Само мога да кажа категорично за маратонките, които не са негови, 100% съм сигурен, заяви бащата на изчезналия студент.

Родителите на Петър казаха, че са готови сами да издирят и пастира, намерил тялото, в очакване на ДНК експертизата, която категорично ще потвърди дали това е 23-годишният Петър.

Други новини от Хасково