Борисов: Помолих Нова телевизия да излъчат репортажа
Борисов: Помолих Нова телевизия да излъчат репортажа / снимка: Sofia Photo Agency

Нито едно вредно последствие не е настъпило от случая с Лъчезар Иванов. Второ провинение ще бъде много тежко санкционирано. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин" на btv. Той напомни, че предишните управляващи не са били така безкомпромисни към провинилите се в редиците им. По думите на премиера половината депутати от опозицията са или с повдигнати обвинения или в съдебна фаза на процес.

„Ние затова, че един депутат се е опитал да помогне на приятел и да влияе, го махаме от зам.-председател на парламента, от председател на здравната комисия и председател на градска организация на ГЕРБ", каза Борисов. Той даде за пример случая с бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който след скандал бе назначен за шеф на бюджетната комисия в парламента в рамките на предишното правителство.

„Ахмед Доган - като мандатоносител е взел един милион и кусур от комисионен договор - това е връх на нахалството, това няма нищо общо с политика и с каквото и да било - а виждате, че няма реакция", посочи премиерът. „От нито едно действие на нашите депутати не е възникнало вредно последствие, лично съм се намесил", каза още той. Помолих Нова телевизия не само да излъчат репортажа, но и да съобщят за намесата на Лъчезар Иванов, заяви премиерът Бойко Борисов по бТВ.

Всички къщи на улицата, визирана в репортажа на Нова телевизия, който коства постовете на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, трябва да бъдат проверени от комисията Кушлев, смята премиерът Бойко Борисов.

И през 2011 г. няма да бъдат вдигани данъците, каза още министър-председателят. Той изключи възможността да бъде преразгледан отново бюджетът за тази година.