Нови валежи
Нови валежи / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 8 юли, четвъртък

През нощта в Западна и Централна България ще превали дъжд, придружен с гръмотевици и силен вятър. Условия за значителни валежи ще се създадат в Рило-Родопската област и на места в централните райони от страната. Възможни са и градушки. С умерен и временно силeн вятър от северозапад ще нахлува хладен въздух.

През утрешния ден облачността ще бъде значителна и в много райони ще има валежи и гръмотевици, като на отделни места, главно в източната половина от страната валежните количества ще достигнат и надвишат 40 л/кв.м. Вятърът ще е предимно от северозапад, вече по-слаб, в източната част от страната - умерен. Краткотрайни разкъсвания на облачността ще има над отделни райони от Западна България, където и преваляванията ще са на по-малко места и по-слаби. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 20 и 25°, но на места, главно в Източна България, където ще вали най-продължително ще останат и под 20°. В София - около 20°.

Облачно, мъгливо и ветровито ще бъде времето в планините. Ще вали дъжд, ще се развият гръмотевични бури. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област и в Източна Стара планина. Вятърът ще е с променлива посока, но с тенденция до края на деня да се ориентира от север-североизток. Максимална температура на 1200 м - около 13°, на 2000 м - около 7°.

Облачно, ветровито и дъждовно ще е времето по Черноморието. Повече ще е валежът по северното крайбрежие, където ще се развият и гръмотевични бури. Ще захладнее. Максимални температури на въздуха - до 22-23°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, но ще се усилва.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg