МВР респектира с: Казвай веднага, 'щот' ще те боли много
МВР респектира с: Казвай веднага, 'щот' ще те боли много / cнимкa: Sofia Photo Agency
СКАНДАЛНО - МВР респектира с: Казвай, че много ще боли
30925
СКАНДАЛНО - МВР респектира с: Казвай, че много ще боли
  • СКАНДАЛНО - МВР респектира с: Казвай, че много ще боли

Видеоклип, в който ясно се чува как полицай заплашва с насилие задържан, за да признае вината си, разпространи пресцентъра на МВР. Репликата „Казвай веднага, 'щот' ще те боли много" ясно се откроява в репортаж, пуснат в страницата на Министерството на вътрешните работи, с който Дарик разполага. Видеото е публикувано по повод операцията на ГДБОП и СДВР, при която бяха задържани общо 24 дилъри на дрога в столицата.

Репликата, изтървана във видеото от служител на полицията, който участва в операцията, е насочена към един от задържаните. При акцията, заснета от МВР, бяха арестувани общо 24 души, сред които 18 наркодилъри и техни клиенти. Сред тях са и четиримата организатори на групата за разпространение на дрога. Полицаите са претърсили жилищата на задържаните, които са ползвани за складове за съхраняване на стоката. Иззети са около 3 кг. амфетамини, марихуана, кокаин и екстази. При обиските са иззети сим карти, 60 мобилни телефона, седем от които са ползвани за поръчки на наркотици, 15 000 лева - в български пари и евро, спечелени от продажбата на дрогата.

След ареста на бившия министър на отбраната Николай Цонев МВР разпространи видеозапис, в който зам. градският прокурор Роман Василев обяви Цонев за престъпник. В последствие, заради репортажа, избухна скандал и Роман Василев получи наказание за репликата си.

ВИЖТЕ ВИДЕОРЕПОРТАЖА.