БСП и ДПС искат Лъчезар Иванов да напусне парламента
БСП и ДПС искат Лъчезар Иванов да напусне парламента / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
БСП иска Иванов вън и от здравната комисия в НС
30913
БСП иска Иванов вън и от здравната комисия в НС
  • БСП иска Иванов вън и от здравната комисия в НС

БСП настоя Лъчезар Иванов да подаде оставка и като председател на здравната комисия в Народното събрание и изобщо да напусне парламента, обяви депутатът от партията Антон Кутев. Иванов вече декларира желанието си да напусне постовете си като зам.-председател на парламента и шеф на столичната организация на ГЕРБ. Причината за напускането му е скандала с опита му „приятелски" да спре репортаж по Нова телевизия.

„Това, че Лъчезар Иванов си подава оставката като зам.-председател на парламента и като партийна фигура в ГЕРБ за скандала с натиска върху медиите е правилно и е вярната посока. Ние обаче смятаме, че за другия скандал, който така и не стигна до края - за пътуването на Иванов с бившия министър до САЩ, той трябва да си подаде оставката и като председател на комисията по здравеопазването в парламента", обясни той. „Като е тръгнал с оставките да кара докрай, защото не може да си малко виновен, или почти невиновен", уточни още Кутев.

„Сигурен съм, че не само Лъчезар Иванов е бил човекът, който натиска медии в България, и нивото, на което се натиска, не е само едно. От редактора до отделния журналист методите са най-различни и хората, които го правят са достатъчно много. Лично моето мнение е, че Лъчезар Иванов по отношение на натиска на медиите е първолак спрямо Бойко Борисов. Той има да учи още много", заяви Антон Кутев.

От ДПС също настояха Лъчезар Иванов да напусне всички ръководни постове, които заема. Христо Бисеров призова Иванов да подаде оставка дори от Народното събрание.